KDZ Ereğli İngilizce Özel Ders. İngilizce Öğretmeni Onur Kalafat. Hemen Ulaşın!

HomeUncategorized @trİngilizce eğitimi yaşı sizce kaç olmalıdır

İngilizce eğitimi yaşı sizce kaç olmalıdır

İngilizce eğitimi kaçıncı sınıfta başlar veya başlamalı

Konuyu önemseyen aileler ve eğitimciler için İngilizce eğitimi yaşı kaçıncı sınıfta başlar veya başlamalı sorusu en çok karşılaşılan sorulardan biridir. Konunun özünde İngilizce olsa da genel olarak Yabancı dil eğitimi için ideal sınıf seviyesinin ne olduğu merak edilir. Okul öncesi , ilkokul 2. Sınıf hatta ilkokul 3. Sınıf olduğunu ileri sürenler vardır. işte; İngilizce eğitimi yaşı  :

İngilizce eğitimi yaşı

Dil eğitimi konusundaki uzman görüşlerine göre bir çocuk 3 yaşına gelinceye kadar anadilinde anlamlı cümleler kurmaya başlar.  Kendisini ifade edebilir. Çocuk 4 yaşına geldiğinde ise dilini gayet  güzel bir şekilde kullanabilir. 6-7 yaşlarından önce yabancı bir dil ile karşılaşan ve etkileşimde bulunan bir çocuğun yabancı bir dili öğrenmesi daha kolay olur.

Beyin ve öğrenme üzerine yapılan araştırmalar erken yaşlardan beynin çok hızlı geliştiğini söyler. Özellikle 7 yaşına kadar bu hızlı gelişimin devam ettiğini gösterilmektedir. Hatta bu yaşa kadar olan yabancı dil eğitimi sayesinde çocuk ana dili kalitesinde konuşabilir hale gelebilmektedir. Böylece İngilizce eğitimi kaçıncı sınıfta başlar sorusunun cevabı da ortaya çıkmış oluyor aslında.

İngilizce eğitimi için ideal yaş sınırı / İngilizce eğitimi kaçıncı sınıfta başlar

Çocuğunuzun ana dili seviyesinde İngilizce ya da başka bir dili konuşabilmesini arzu ediyor musunuz? Bunun için en ideal yaş aralığı 0-7’ dir diyebiliriz. Çünkü bu yaş aralığı beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Bu yaş aralığı dışında da dil öğrenmek elbette mümkün. Fakat beyin gelişimi tamamlandıkça hem dil öğrenmek zorlaşıyor. Hem de özellikle telaffuz konusunda sıkıntılar başlıyor.

Eğer konu İngilizce gramer öğrenmek ise durum biraz daha şekil değiştirir. Çocuk öncelikle temel gramer bilgisini almadır. Kendi dilinin gramer yapısını öğrenmesi gerekir. Bu durumda İngilizce gramer eğitimi için ideal sınıf 4. ve 5. Sınıfa kaymış olur diyebiliriz. Ayrıca her çocuk birbirinden farklıdır. Çocukların öğrenme hızları değişiklik gösterir. Bu bilgilerden hareketle İngilizce eğitimi başlama yaşı ya da sınıfı için iki farklı durum söz konusudur. İlk olarak konuşma ve anlama becerisi ki bu erken yaşlarda başlamalıdır. İkincisi ise gramer, yazma, çeviri yapma gibi becerilerdir ki bu daha ileri yaşlarda başlayabilir.

Ana dilimiz gibi İngilizce ya da Yabancı bir dili konuşmak için

Türkiye’ de yabancı dil eğitimi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsayan dönemde ele alınır. Buna rağmen çoğumuz bir turist ile basit bir konuşma becerisi edinemiyoruz.  Sanırım bunun en önemli nedeni İngilizce eğitiminde gramer odaklı bir eğitim programımız olmasıdır. O halde İngilizce eğitimi mümkün mertebe erken yaşlarda başlamalıdır diyebiliriz. Bunun üzerine ise gramer bilgisi ile dilin daha doğru kullanımı ve diğer beceriler inşa edilebilir.

Özetle, İngilizce eğitimi yaşı ne olmalıdır sorusunun cevabı, kısaca, “mümkün olduğu kadar erken başla” dır.

Share:

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Categories

You May Also Like

Burada alıntı yok çünkü bu yazı korumalı.
English as a second language is called ESL most of the time. It is different from EFL (English as a...
English Alphabet contains 26 letters. Hey!, Do you want to learn English Alphabet letters. If yes, That is the time...