Home > Blog > VOCABULARY TESTS with answer keys > TEST Your VOCABULARY 8

TEST Your VOCABULARY 8
 
1-       The emperor built a wall around the city as a/an ……………
against invading armies.
 
A) weapon                     B) armament           C) attack
D) defence                     E) aggression
 
2-       The recent drought in Rwanda has been almost as ……………
as the war there — so many lives have been lost in both.
 
A) fragile                       B) catastrophic        C) disorderly
D) chaotic                      E) distant
 
3-       I love watching the swallows as they …………… gracefully
through the air, barely moving their wings.
 
A) glide                                          B) skip                                 C) skate
D) gallop                       E) slip
 
4-       Everyone who wants to come on the picnic should make a small financial …………… towards the cost of the food.
 
A) contribution              B) expense              C) subscription
D) loss                          E) profit
 
5-       The general knew that he had won a great …………… when
he saw the enemy’s white flag being raised.
 
A) profit                        B) achievement       C) victory
D) praise                       E) applause
 
6-       Both my sister and I would prefer not to work on Saturdays, but as one of us has to be in the shop, we do it……………. so at least, we each have every second Saturday off.
 
A) regularly                  B) alternatively       C) rationally .
D) sparingly                  E) alternately
 
7-       Tricia’s little boy can ……………and is very mobile, but he
shows no signs of learning to walk yet.
 
A) stroll                                         B) sprint                               C) creep
D) crawl                                        E) rush
 
8-       Although malaria is a nasty disease, these days it is ………….
and not nearly so many people die from it.
 
A) intense                      B) curable               C) lethal
D) scarce                       E) visible
 
9-    Mark was horrified ……………. when the doctor told him his
wife was going to have triplets, but he’s thrilled now that
he’s had time to get used to the idea.
 
A) terminally                 B) frequently          C) gradually
D) indifferently             E) initially
 
10- The Coopers have applied for planning permission to adopt
a/an …………… to their house — they want to build a new bathroom and a spare bedroom.
 
A) bonus                       B) architecture        C) space
D) extension                  E) density
 
11- When Colin is not in the house, he is often out in the
…………… with the cows, keeping an eye on them while they graze.
 
A) barn                         B) cellar                  C) pasture
D) puddle                      E) landscape
 
 
 
 
12-   I can’t understand the attraction of watching show-jumping? Why would anyone want to watch a horse …………… over a fence?
 
A) leap                   B) ride           C) climb  D) walk           E) drag
 
13- “Until the thief is caught”, explained the detective, “everyone in the room is under ……….. .”
 
A) account                    B) evidence             C) comment
D) suspicion                 E) allegation
 
14- Miranda’s father is very …………… in the world of
journalism, so once he’s talked to a few friends, she’s sure to get a job with a good newspaper.
 
A) informal                   B) talkative             C) fluent
D) influential                E) sociable
 
15- Fiona’s applying to various universities at the moment
her …………… is for Oxford, but if her marks aren’t good enough, she’ll go to Sheffield instead.
 
A) enthusiasm                B) preference          C) approval
D) efficiency                   E) omission
 
16- Because he’s trying to give up smoking, Tom is always chewing gum these days, and he particularly likes the kind with mint………… .
 
A) softness                     B) type                    C) flavour
D) pleasure                     E) imitation
 
17- It was so cold last night that we were all…………. as we
were waiting for the bus.
 
A) dropping                   B) corrupting          C) blushing
D) vanishing                  E) shivering
 
18- Teachers have observed that student success in exams is
directly …………… to the amount of time they spend studying those who spend more time
studying do better.
 
A) proportional              B) gradual               C) descriptive
D) obedient                    E) logical
 
19- It’s not fair to hold Tom responsible for the loss of the project. We didn’t …………. hard for it either.
 
A) respect                                      B) agree                               C) respond
D) strive                                         E) hasten
 
20- Mandy had to work hard to ………… the committee to
accept her ideas, but in the end, she managed it.
 
A) appoint                     B) convince            C) contest
D) despise                     E) offend
 
21- Humans’ memories become …………… weaker as they
grow older, and after a certain age, they have difficulty recalling names and dates.
 
A) occasionally              B) deliberately        C) exclusively
D) immediately               E) progressively
 
22- Karen dyed her brown hair red, but I don’t think the dye was very effective because the difference is hardly ………….. .
 
A) random                     B) excellent             C) noticeable
D) defensive                  E) drastic
 
 
 
23-   I don’t think it is right to try to …………… animals such as
monkeys or tigers — these animals must live in the wild, not in houses.
 
A) stabilize                    B) conquer              C) domesticate
D) weaken                     E) encounter
 
24- I bought this dress here yesterday. It looked fine in the shop, but when I took it home and looked at it more ……… I noticed this small tear at the neck.
 
A) professionally          B) closely                               C) suitably
D) objectively                               E) neatly
 
25- I’m not surprised Sam has left his wife – she always seemed to be trying to …………… him in front of others, by telling him that he was dull, and by contradicting everything he said.
 
A) astonish                   B) embrace             C) improve
D) humiliate                  E) mislead
 
26- Our cat has just had her first kittens and she seems to know what to do …………… — she didn’t need to read any books on baby care!
 
A) selfishly                   B) mindlessly         C) persistently
D) instinctively             E) dramatically
 
27- Two of the rooms in Pete’s new fiat are quite small, but the living room is really …………… and great for parties.
 
A) spacious                  B) creative              C) comparable
D) compact                   E) infinite
 
28- Mrs Barry, a famous 18th century actress, used to live in this very house, which has recently been turned into a restaurant by Henry Barry, a direct …………… of the actress.
 
A) ancestor                  B) partner                               C) admirer
D) descendant              E) character
 
29- Henry Deal gave shares in his company to his three sons, but he decided to …………… 51% of the shares so that he would remain the majority shareholder.
 
A) remain                      B) grasp                  C) retain
D) select                        E) grant
 
30- Greg took aim carefully and fired the gun, but he obviously needs more practice because he missed the …………… completely.
 
A) target                        B) rifle                    C) barrel
D) revolver                    E) bullet
 
31-   I need to …………… my plans for tomorrow a little because I
have to take my child to the doctor’s. Could our meeting be postponed until Thursday?
 
A) schedule                   B) alter                    C) cancel
D) fasten                       E) firm
 
32- Julie is going in for the next Olympics, so she has to go to the pool twice a day to …………… .
A) perform                    B) rehearse             C) educate
D) revenge                    E) train
 
33- When your back feels a bit…………… from sitting all day, it’s
a good idea to do a few gentle exercises to loosen it up and maintain your flexibility.
A) solid                                         B) stiff                                   C) upright
D) weakened                 E) hasty
34- You have to research your rivals ………….. if you want to
succeed in this particular industry, otherwise, you will not be ready for their tactics.
 
A) extensively               B) partly                 C) superficially
D) admirably                 E) previously
 
35- At the air show yesterday, we were all………… by the low
flying jets. They were so loud that we couldn’t hear each other speak.
 
A) encountered              B) deafened            C) dictated
D) weakened                  E) compelled
 
36- We walked for miles along the ……………. watching the birds,
the small boats and the fishermen.
 
A) waves                       B) depth                  C) shore
D) bottom                      E) shell
 
37-   In the past, people used oxen to …………… the fields and
prepare them for planting, but now it’s all done by tools drawn by tractors.
 
A) drain                         B) loosen                                C) harvest
D) flood                        E) plow
 
38- Thick stone walls were built around the city to …………… it
against its enemies.
 
A) fortify                                       B) develop   C) improve
D) renovate                   E) rescue
 
39-  After hours of awkward questions, the police were …………
with George’s explanation and let him go.
 
A) vague                       B) horrified             C) satisfied
D) permissive               E) insistent
 
40- If you want to pass your driving test, you must be more
………… to yourinstructor. Everything he says is very important.
 
A) intensive                   B) attentive             C) manageable
D) bearable                    E) applicable
 
41- Our house was so badly damaged by the fire that it had to be
………… . It is so sad to see an empty space where it used to be.
 
A) constructed              B) adapted              C) claimed
D) demolished              E) absorbed
 
42- Tour skin is very sensitive and needs some …………… against
the sun  use a sunscreen and take care.
/
A) division                    B) distance              C) defence
D) tolerance                  E) protection
 
43- I like to sit on the patio at …………… and watch the last of
the light fading from the sky. Sometimes I sit until it’s quite dark without switching on a light.
 
A) dusk                        B) daybreak            C) noon
D) dawn                       E) sunrise
 
44- The …………… of the new soft drink, Pepla, onto the market
has caused a small stir among the other soft drink manufacturers.
 
A) disappearance           B) discharge           C) survival
D) creation                     E) emergence
 
 
 
45-   I avoid drinking coffee at night as I find it too …………….
which makes it difficult for me to relax and go to sleep.
 
A) valueless                  B) stimulating         C) changeable
D) offensive                  E) enhancing
 
46- Prom the way she looks at him, it’s quite …………… that Fran
is in love with Steve, but I’m sure he has no idea about it.
 
A) constant                    B) secretive             C) anxious
D) apparent                   E) tender
 
47- The painting ‘The Hay Wain’ by John Constable is ………… in
its detail. It must have taken him quite a long time to paint.
 
A) useless                     B) haphazard          C) meticulous
D) intentional                                E) reliable
 
48-  It is not right to ………….. the books of Dickens and Chaucer
because they lived in totally different times, and their styles are so different.
 
A) judge                       B) avoid                  C) resemble
D) compile                    E) compare
 
49- Perhaps in the future, human beings will learn to ……………
their brains to the full capacity — today, most of us only use about 17% of our brain power.
 
A) utilize                       B) achieve               C) succeed
D) determine                 E) equip
 
50- Zoos should be banned. There’s something awful about keeping animals in ……………. especially when the conditions are poor.
 
A) detention                 B) prison                C) stable
D) captivity                  E) court
 
51- When Glenda won the lottery, she …………… decided not to
do anything with the money until she’d had a few months to think about’it — so many others have made the mistake of spending all the money too quickly.
 
A) meanly                    B) wastefully          C) gradually
D) satisfactorily           E) wisely
 
52- Rhonda and Stewart are lucky that they’re so happy, because they got married rather …………… — they’d only met six weeks earlier.
 
A) immaturely                               B) swiftly               C) immediately
D) briefly                       E) shortly
 
53- Ben works so hard that he has no time for ………. . I don’t
think it’s right  he should be able to spend some time with his Mends, playing sport and just relaxing.
 
A) laziness                     B) admiration          C) recreation
D) occupation                E) overtime
 
54- When Susan won £1OOO at the drawing competition, she decided to …………… her lifelong ambition and took a trip to Japan.
 
A) grant                         B) permit                C) gain
D) fulfill                        E) dream
 
55- “This is a lovely clock,” enthused the salesman, “but you
must……….. it up every day or it will not keep good time.”
 
A) keep                  B) hold         C) wipe        D) sort          E)wind
 
 
 
56- During the exam, my pencil became blunt and needed
………….. .
 
A) sharpening               B) peeling               C) revealing
D) assisting                   E) shelling
 
57- Helen’s been blind from birth, but she’s really independent and copes very well with many things despite her ………….. .
 
A) shortage                   B) disability            C) disease
D) calamity                   E) sickness
 
58- I think we should approach that stray dog very …………..
because it could easily be dangerous and we could get bitten!
 
A) proudly                    B) erratically           C) cautiously                                           D) fearlessly                         E) eagerly
 
59- Brad isn’t really a close friend of mine and I don’t know him that well — he’s just a/an …………… I met through work.
 
A) relative                     B) acquaintance      C) alien
D) rival                         E) requirement
 
60-   Alfred is …………… responsible for education within the
company. However, he also has a role in human resource management.
 
A) formerly                  B) instinctively       C) inexplicably
D) utterly                      E) primarily
 
TEST YOUR VOCABULARY 8
l.D     2.B    3.A    4.A    5.C    6.E    7.D    8.B      9.E  10.D
ll.C    12.A  13.D  14.D  15.B  16.C  17.E  18.A 19.D 20.B
21.E  22.C  23.C  24.B  25.D  26.D  27.A  28.D 29.C 30.A
31.B  32.E  33. B34.A  35.B  36.C  37.E  38.A 39.C 40.B
41.D  42.E  43.A  44.E  45.B  46.D  47.C  48.E 49.A 50.D
51.E  52.B  53.C  54.D  55.E  56.A  57.B  58.C 59.B 6O.E
 
 

Add comment

Copyright @2005 English Web Tr MİMOZA BİLİŞİM WEB TASARIM Hizmetleri Ürünüdür.