Home > Blog > Uncategorized > YDS -VOCABULARY STUDY- TEST with ANSWER KEY

TEST YOUR VOCABULARY 1
 
1-         Wasps are horrible creatures. If you annoy them, they will……….. you, and that really hurts!
 
A) beat                          B) sung                   C) lead
D) swing                       E) float
 
2-         Their mother warned Peter and David not to go near the ………. mine as some of the old mine shafts had not been properly sealed.
 
A) abundant                  B) sensible              C) irrelevant
D) disused                    E) disabled
 
3-         Pauline’s exam results were nothing short of ………. .  It was as if an angel had been guiding her hand.
 
A) miraculous               B) precious             C) meticulous
D) vigorous                  E) ridiculous
 
4-         The crowd at the demonstration last week showed a great deal of …………. . They attacked police with bricks and bottles.
 
A) hostility                    B) tenderness          C) assumption
D) maintenance             E) silence
 
5-         Guy Fawkes was executed as a/an ………. in 1606 for trying to blow up the King and parliament.
 
A) detective                   B) defender             C) traitor
D) conqueror                E) acquaintance
 
6-         The temperature in the foundry has to remain ……… . If the heat goes up or down even slightly, then the whole process has to be aborted.
 
A) indifferent                B) instant                C) content
D) probable                   E) constant

7-         Sometimes I can’t understand what Lionet says as he often ………. and doesn’t speak clearly.
 
A) screams                    B) mumbles            C) reckons
D) stumbles                  E) anticipates
 
8-         The most important, and also the strongest, bone in the human leg is the …….. cap.
 
A) knee                         B) wrist                  C) elbow
D) ankle                        E) skull
 
9-         idi Amin, who declared himself President of Uganda for life, was a ………. ruler, who treated his people brutally and some 30O.OOO citizens are believed to have been killed during his rule.
 
A) explanatory              B) undeniable         C) treacherous
D) ruthless                    E) miserable
 
10-      Ever since the sales clerk left, they have been desperately looking for someone to fill the ………. but so far, they haven’t been able to find anyone suitable.
 
A) residence                  B) store                   C) vacancy
D) accommodation        E) tolerance
 
11-      The twins were building a castle in the back garden and they wanted to dig a ………. around it, but their father stopped them as he didn’t want his grass dug up.
 
A) wrinkle                    B) citadel                C) peak
D) fence                        E) trench
 
 
 
 
 
 
 
12-      When Joe saw the thief take Mrs Smith’s handbag, he chased and caught him ……… . If he had stopped and thought about it logically, he probably wouldn’t have taken the risk.
 
A) reluctantly                B) restfully             C) constantly
D) longingly                 E) instinctively
 
13-      I bought these pens for lOp each and sold them for 20p. That means I’ve made a ……… of lOp on each one.
 
A) profit                        B) loss                    C) win
D) venture                     E) prediction
 
14-      The rash on Claudia’s back was very sore.  The doctor gave her some cream to ………. on it, but applying it was quite an ordeal.
 
A) roll                           B)hurt                     C) push
D) rub                           E) pull
 
15-      The water from the spring is 100% ……….. . There are absolutely no chemicals or preservatives in it.
 
A) nasty                        B) tasty                   C) bitter
D) pure                         E) certain
 
16-      Setting fire to the cat’s tall was a terrible thing to do and the boys should be thoroughly ……….. of themselves.
 
A) shy                           B) cruel                   C) ashamed
D) guilty                       E) sinful
 
17-      The chemical company dishonestly tried to ………. the report about how the chemical they produce is polluting the environment.
 
A) suppress                  B) reset                   C) upset
D) receive                     E) repel
 
18-      David’s beard was getting very untidy, so he got a pair of scissors and ……….. it, which made him look much smarter.
 
A) sealed                       B) trimmed             C) shaved
D) sliced                       E) dyed
 
19-      Mona always dressed untidily and dull when she was at work. The bosses ordered her to stop dressing so ……… and smarten herself up.
 
A) colourfully               B) bravely               C) elegantly
D) boldly                      E) shabbily
 
20-      We are planning to open a cafe in Bolton, but first we have to obtain a licence from the council to sell food and ……… .
 
A) medicines                 B) impurities           C) beverages
D) nourishment             E) solids
 
21-      Now that John was retiring he felt that he could be ………. about all the things he thought were wrong at the factory, whereas before he had not been so outspoken.
 
A) humble                     B) spiteful               C) envious
D) frank                        E) suspicious
 
22-      The dentist warned that if Denişe ate too much chocolate, her teeth would begin to ………. . He explained how plaque would cause them to rot.
 
A) destroy                     B) decay                 C) retard
D) plot                          E) compose
 
23-      He ……….. the new manager so much that he left his job before finding another.
A) appreciated               B) approved            C) loathed
D) envied                      E) praised
24-      After the tour around the brewery, we were allowed to ………. the beer. In fact, we were allowed to taste all of the different brews.
 
A) eat                            B) cook                   C) sample
D) examine                   E) investigate
 
25-      ……….. we were not allowed to go into the room at the top of the stairs. Later on, however, our aunt opened the door and showed us around her pottery workshop.
 
A) Intentionally             B) Superficially      C) Ironically
D) Eventually                E) Initially
 
26-      The tower in Pisa, Italy, is fascinating. It……… over so much to one side, over 5 metres in fact, that I am surprised it doesn’t fall down.
 
A) falls                          B) stands                C) crawls
D) leans                        E) bows
 
27-      I didn’t actually accuse Tim of stealing the money. I ………… said that he was there at the time that the money went missing — that’s all!
 
A) totally                       B) furiously            C) merely
D) horribly                    E) financially
 
28-      By building a dam on the river, the men managed to ……… a disaster. Without it the village would have been flooded for sure.
 
A) cause                        B) avert                   C) promote
D) urge                         E) predict
 
29-      I went to New Zealand in July last year and, ………. Peter was there at the same time. We didn’t bump into each other, though.
 
A) coincidentally           B) accurately           C) questioningly
D) appropriately            E) bluntly
 
30-      It took the explorers a lot of courage to ………. into the jungle. Many others before them had gone in and never come out.
 
A) celebrate                   B) stand                  C) ascend
D) participate                E) venture
 
31-      Steven had forgotten that Rose had lent him £20 the previous week. Therefore, it came as quite a shock when she said that he ………….. her the money.
 
A) deceived                   B) commented        C) owed
D) tempted                    E) owned
 
32-      The project to build a prison on the hill outside the town has come up against a lot of ………. from the local residents. They don’t want to have one in the vicinity.
 
A) resistance                                 B) redundancy        C) acceptance
D) destiny                     E) moderation
 
33-      You are supposed to wear your tie around your ……….. and not around your waist to keep your trousers up!
 
A) head                         B) throat                 C) knee
D) neck                         E) belly
 
34-      Our new neighbours are very ………. people, who drink the best wines and eat foreign food.
 
A) irregular                   B) sophisticated      C) common
D) plentiful                   E) suffocating
 
35-      Luckily, the tide began to ………. just before it got to Emily’s deck chair. If it had come in any more she would have got wet.
 
A) persist                      B) assist                  C) collapse
D) precede                    E)recede
36-      The newly-fallen snow lay deep and ………. on the ground, until the children started to play in it and rough it up.
 
A) heavy                       B) silent                  C) even
D) sticky                       E) eventual
 
37-      Two of the most……….. criminals in US film history were ‘Bonnie and Clyde’.  In the film, they portray a young couple who rob banks and shoot people.
 
A) stable                       B) notorious           C) grateful
D) navigational             E) miserable
 
38-      Ginger flew the plane very ………. along the narrow valley. It was obvious that he was a well trained and experienced pilot.
 
A) loosely                     B) accidentally        C) moderately
D) eventfully                 E) capably
 
39-      The siege had lasted for about three hours when hostages began to ………. .  They came out slowly, one by one, but eventually they were all let out.
 
A) resign                       B) occur                  C) emerge
D) struggle                    E) amend
 
40-      John made one major ………. from his history dissertation about llth century Europe, missing out the battle of Hastings.
 
A) inclusion                  B) exhibition           C) inhibition
D) omission                  E) inclination
 
41-      At first, the Vikings did not settle on the British Isles, but they often ……….. villages on the coast stealing valuables and taking slaves.
 
A) raided                       B) fled                    C) treated
D) tolerated                   E) traded
 
42-      The acting world is full of …….. for actor Dermot Morgan, who died on Saturday. He was a very popular man and was still very young.
 
A) hesitation                 B) gravity               C) grief
D) hatred                       E) perception
 
43-      The fireplace in the old Victorian mansion is very ………. . It is beautifully painted with flowers and birds and is meticulous in its detail.
 
A) dull                          B) displeasing         C) warm
D) minute                      E) ornate
 
44-      The suggestion that we can use the library as a classroom is …….. . For a start, it doesn’t even have a blackboard.
 
A) Utopian                    B) miraculous         C) hazardous
D) absurd                      E) diligent
 
45-      The produce from Haystack Farm is all ………. grown. There are absolutely no chemicals or pesticides on them.
 
A) ornately                    B) organically         C) artificially
D) seemingly                E) superficially
 
46-      At last week’s council meeting, there were scenes of total ………. .  The, disruption was caused by protesters in the public gallery.
 
A) disorder                   B) tolerance            C) contest
D) tranquillity               E) massacre
 
47-      Sonia thanked the family ……….. as she knew in her heart that they would not have all survived without their help.
 
A) sincerely                  B) actually              C) hastily
D) uselessly                  E) sarcastically
48-      There is a man threatening to jump off the Eiffel Tower. People are trying to ………. him, but he seems determined to go over!
 
A) persuade                  B) misuse               C) attempt
D) dissuade                   E) salute
 
49-      The fitness test for the new sports centre is very ………. but the facilities are so good that it is worth all the hard work.
 
A) precious                   B) sneaky               C) stingy
D) inadequate                E) stringent
 
50-      We make the housework easier by doing the tasks ………. . Helen does them one day, and I do them the next.
 
A) scornfully                B) alternately          C) exhaustively
D) menacingly              E) incessantly
 
51-      The surgeon didn’t seem nervous when he performed a delicate operation last week. He …….. chatted with friends just moments before beginning.
 
A) nervously                                B) irritatingly          C) jerkily
D) casually                    E) recklessly
 
52-      I have just ……… at a new gymnasium.  I joined now because they are offering a generous discount.
 
A) cultivated                 B) founded             C) encased
D) enabled                    E) enrolled
 
53-      Richard hasn’t washed his hair for a week. As a result, it is very ………. .
 
A) lengthy                     B) hasty                  C) gloomy
D) greasy                      E) soapy
 
54-      To avoid trouble during Euro ’96, the English police took several ……… .  One of these was to arrest many well-known hooligans.
 
A) pleasures                  B) hostages             C) treasures
D) postures                   E) measures
 
55-      Samuel doesn’t tell jokes as such, but he always keeps dinner guests amused with his ………. stories of things that have happened to  him on his travels.
 
A) witty                        B) fictional              C) anxious
D) moving                    E) tactful
 
56-      The earthquake in Mexico City in 1985 was a monumental catastrophe. News footage showed scenes of total ……….. as people searched the rubble for signs of survivors.
 
A) hesitation                 B) collision             C) disease
D) devastation               E) involvement
 
57-      The dog’s barking is ………. .  The owner has locked it on the balcony and it will not stop barking.
 
A) melodious                B) tuneful               C) ceaseless
D) inestimable               E) coherent
 
58-      Harry felt………. after his ride on the roller-coaster at the fun fair and immediately wanted to go on another ride.
 
A) menacing                 B) stunned              C) exhilarated
D) timid                        E) obedient
 
59-      The government knows that if they introduce the new tax, there will be a ……… .  The people won’t tolerate it and will cause trouble.
 
A) tremor                      B) revolt                 C) diligence
D) array                        E) recognition
60-      As the big dog barked ……….. Roberta ran and hid behind a tree, but then she noticed that the dog was on a chain.
 
A) fiercely                     B) reasonably            C) hastily
D) predominantly          E) wisely
 
TEST YOUR VOCABULARY 1
l.B 2.D 3.A 4.A        5.C 6.E 7.B 8.A 9.D 1O.C
ll.E 12.E 13.A 14.D      15.D 16.C 17.A 18.B 19.E 20.C
21.D 22.B 23.C 24.C      25.E 26.D 27.C 28.B 29.A 30.E
31.C 32.A 33.D 34.B     35.E 36.C 37.B 38.E 39.C 4O.D
41.A 42.C 43.E 44.D     45.B 46.A 47.A 48.D 49.E SO.B
51.D 52.E 53.D 54.E     55.A 56.D 57.C 58.C 59.B 60.A

DOWNLOAD

 TEST YOUR VOCABULARY 1

No comments yet

  • Midge
    on February 14, 2017 Reply

    Really trtwostruhy blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..

    • Author
      idealist
      on April 6, 2017 Reply

      Thank you very much

Add comment

Copyright @2005 English Web Tr MİMOZA BİLİŞİM WEB TASARIM Hizmetleri Ürünüdür.